utorak, 30 Maj 2017 13:57

Potraga za blagom

Proteklog vikenda, u U Centru za edukaciju, sport i rekreaciju Safet Zajko u Sarajevu, održana je radionica u okviru projekta Stariji brat, starija sestra. Pored druženja, cilj radionice je bio razvijanje timskog duha kod djece. Radionica je imala simboličan naziv: Potraga za blagom. Pod riječju blago su se podrazumijevale zdrave namirnice.

Učestvovalo je 10 volonterki sa svojim "mlađim sestrama i braćom". U igri su bile dvije grupe koje su imale zadatak da na osnovu zagonetki koje su se nalazile po cijelom Centru dođu do blaga. Nakon što su ga pronašli, imali su priliku počastiti se ukusnim zdravim namirnicama. Osim toga, djeca su crtala i pravila čestitke.

Svi su se zabavljali i kroz ovo ugodno druženje na proljetnom zraku, djeca su proširila svoj krug prijatelja jer su se upoznavala sa drugom djecom što je za posljedicu imalo dogovaranje slijedećeg zajedničkog druženja. Projektni ciklus se privodi kraju jer traje do 30.06., ali usprkos tome, grupa volonterki će se na ljeto nastaviti družiti sa svojim "mlađim sestrama i braćom". Pored profesionalnog usavršavanja, ono što se najviše dobije iz projekata ovakvog tipa je lekcija o ljudskosti i ljubavi. Što više ljubavi daš, više ljubavi će se tebi vratiti.

 

 

Lejla Buljina