četvrtak, 12 Oktobar 2017 10:27

Čekajući novi "Preventeen"

Uskoro u ruke naših čitatelja i čitateljica stiže 38. broj Preventeena a dopisnici i dopisnice punom parom rade na tekstovima za 39., posljednje redovno izdanje u tekućoj godini. Sadržaji ovog broja bili su i jedna od tema na redakcijskom sastanku održanom 7. i 8. oktobra u Nadbiskupijskom centru za pastoral mladih "Ivan Pavao II." u Sarajevu., pod vodstvom uredničkog tima: Jasmile Talić-Kujundžić i Tarika Kovača.

Osim 16 aktivnih dopisnika i dopisnica, prisustvovalo je i šest novih, koji su već dobili svoje novinarske zadatke, a čije tekstove ćete moći čitati u narednom Preventeenu koji će govoriti o raritetima i alternativama. Stoga i na konkurs za naslovnicu, koji je još u toku, svi zainteresirani mogu poslati fotografiju koja predstavlja nešto: neobično, neočekivano, drugačije, alternativno...

Ono što je danas prilično obično i očekivano su senzacionalizam i lažne novosti, o čemu su na ovom sastanku dopisnici i dopisnici saznali više, ali i diskutirali o ovim i drugim pojavama koje mijenjaju novinarstvo iz dana u dan. Radili su na tome kako zadržati kvalitet i privući pažnju čitateljica, držeći se svog stila i vrijednosti i ne podliježući ovim trendovima. 

Planirano je i proširenje redakcije, pa napomena svim srednjoškolcima i srednjoškolkama: pratite nas na Facebooku i očekujte poziv za nove dopisnike i dopisnice.