petak, 02 Juni 2017 10:05

To je raj lutko moja

U subotu, 27.05.2017., u prostorijama Udruženja za prevenciju ovisnosti NARKO-NE u Sarajevu, održan je kratki trening sa volonterima/volonterkama iz projekata Edukativni rad sa djecom u riziku-Darujmo im vrijeme umjesto novac, Intercity teatar projekt, te iz projekta Radionice za učenje koji se realizira u Brezi. Na treningu je sudjelovalo sedam volontera i volonterki, a vodile su ga koordinatorice Aida Brdar i Melvisa Miskić. Cilj je bio dodatno educirati i pripremiti volontere/volonterke za vođenje radionica na teme prevencije ovisnosti i organiziranje javnih događaja. 

Prvi zadatak koji učesnici i učesnice imaju nakon ovog treninga je da  zajednički organiziraju prikazivanje predstave To je raj lutko moja, koju su u 2016. interpretirali volonteri/volonterke Intercity teatar projekta uz podršku glumice Emine Muftić. Svi su ozbiljno prihvatili ovaj zadatak, te su nastavili raditi na organizaciji logističkih aktivnosti. Predstave će se održati 17. 06. 2017. u Sarajevu i Brezi. Nakon svakog prikazivanja predstave će uslijediti i radionica na temu prevencije ovisnosti, koje će za sve prisutne voditi volonteri/volonterke projekta Radionice za učenje iz Breze. Sve informacije o tačnom terminu i mjestu održavanja predstave u obje lokalne zajednice će biti objavljivane na Facebook stranici NARKO-NE.

Potrebno je istaknuti važnost prisustva građana i građanki na nekom od ovih događaja jer kroz ove događaje koji iza sebe imaju temu koja se tiče svih nas upoznajemo se sa različitim pristupima sa kojima svakodnevno možemo prevenirati ovisnost. Pored toga, bitan je dijalog svih nas i zbog toga je predviđena razmjena stavova o pitanjima koja proizlaze iz gore navedene predstave.

 

Lejla Buljina